zupa_zoladkowa_neapoli

Zupa żołądkowa -Neapoli

Ocena:

4.38 (143)

  • 2 godz. 0 min.
Przepis ten dostałam od kucharki ,która gotuje na weselach ,dzisjaj ja go serwuję gościom.

Składniki:

  • 2 kg żołądków,1/2 kostki masła, 2 serki topione śmietankowe ,1/2 l. śmietany kremowki 36% ,wegeta, magii, pieprz, włoszczyzna 1 pęczek, 2 liscie laurowe, ziele angielskie,1 kostka rosołowa z kurczaka, koperek pęczek.

Zupa żołądkowa -neapoli - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Obgotować żołądki z zielem angielskim i liściem laurowym na pół miekko, wyjąć pokroić w paski wrzucić do wywaru, dodać pokrojoną również w paski włoszczyznę ,następnie masło ,kostkę rosołowa z kurczaka i gotować ,gdy wszystko jesst miekkie dodać serki topione,przyprawić do smaku wlać śmietanę kremówkę .Przed podaniem posypać drobno pokroionym koperkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne