Zupa zacierkowa

Ocena:

4.4 (175)

  • 1 godz. 20 min.
  • dla 4 osób

Smaczna i rozgrzewająca zupa ,idealna na zimowe dni.

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
  • 1 większa marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • liście pora
  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • pieprz do smaku
  • jarzynka do smaku
  • 25dag makaronu zacierki
  • koperek lub zielona pietruszka do posypania

Zupa zacierkowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Udko, całe warzywa łącznie z czosnkiem i cebulą oraz liściem i zielem zalewamy zalewamy 3 litrami wody, wstępnie doprawiamy pieprzem i jarzynką, gotujemy na małym gazie do miękkości. Wyciągamy wszystko z bulionu i wsypujemy makaron, mięso obieramy z kości, dodajemy do zupy razem z tartą marchewką, pietruszką i selerem, doprawiamy całość do własnego smaku. Przed podaniem posypujemy zieleniną .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne