Zupa winna z cynamonem i biszkoptami

Ocena:

4.55 (162)

  • 25 min.
  • dla 6 osób

Przepis na zupę z winem, cynamonem i biszkoptami

Składniki:

  • 1 kg truskawek + kilka do dekoracji
  • mielony cynamon
  • kilka goździków
  • pełna szklanka słodkiego czerwonego wina
  • cukier
  • szklanka płynnej kremówki
  • melisa do dekoracji
  • biszkopty lady fingers

Zupa winna z cynamonem i biszkoptami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Oczyszczone truskawki zalewamy 2 szklankami wody, oprószamy cynamonem, dokładamy pokruszone goździki, miksujemy i przecieramy przez sitko. Mieszamy z czerwonym winem i cukrem do smaku, zagotowujemy. Zupę lekko studzimy, mieszamy ze śmietanką, rozlewamy. Każdą porcję dekorujemy truskawkami i listkami melisy, posypujemy pokruszonym biszkoptem, oprószamy cynamonem, obok kładziemy jeszcze kilka biszkoptów.
  • Zobacz inne przepisy:
  • Zupa z pomarańczą i kluseczkami
  • Chłodnik z arbuzem i fetą
  • Chłodnik z papryka i czosnkiem
  • Gazpacho z balsamico
  • Zupa szparagowa z konfiturą
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne