Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 15 minut
Porcja: 160 kcal
Składniki:
2 marchewki
duży ziemniak
500 ml bulionu drobiowego (instant)
1/4 małego kalafiora (15 dag)
4 łyżki śmietany 18%
łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Zupa w mig - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Marchewki oraz ziemniaka obrać, umyć, pokroić w niewielką kostkę. Kalafior opłukać, podzielić na różyczki.
Bulion wlać do rondla, zagotować. Włożyć przygotowane warzywa, gotować ok. 15 minut. Kilka kawałków warzyw wyjąć z rondla, resztę zmiksować wraz z wywarem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odłożone warzywa włożyć do garnka z zupą, całość zagotować. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać. Gotową zupę rozlać do miseczek, udekorować posiekanym szczypiorkiem.