Zupa w mig

Ocena:

4.46 (154)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 15 minut
Porcja: 160 kcal

Składniki:

  • 2 marchewki
  • duży ziemniak
  • 500 ml bulionu drobiowego (instant)
  • 1/4 małego kalafiora (15 dag)
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Zupa w mig - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewki oraz ziemniaka obrać, umyć, pokroić w niewielką kostkę. Kalafior opłukać, podzielić na różyczki.
  • Bulion wlać do rondla, zagotować. Włożyć przygotowane warzywa, gotować ok. 15 minut. Kilka kawałków warzyw wyjąć z rondla, resztę zmiksować wraz z wywarem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Odłożone warzywa włożyć do garnka z zupą, całość zagotować. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać. Gotową zupę rozlać do miseczek, udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne