Zupa serowa z serka topionego - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1) Podgrzewamy bulion. W tym czasie kroimy cebule w piórka
marchewkę ścieramy na grubych oczkach a czosnek kroimy a talarki. Na patelni rozgrzewamy masło. Podsmażamy cebulkę a później dodajemy marchewkę i czosnek. Wszystko dodajemy do gotującego się bulionu.
2) Po zagotowaniu się odstawiamy z ognia zupę i miksujemy blenderem. Ponownie stawiamy na ogniu zupę. Gdy się porządnie zagotuje dopiero dodajemy serek topiony w kawałkach. Mieszamy i gotujemy tak długo aż się całkowicie rozpuści. (jeśli jet problem można użyć blendera )
3) Kroimy bułkę na kawałki
polewamy olejem i ziołami. Wstawimy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na kilka minut.
4) Po wlaniu zupy do miseczek posypujemy przygotowanymi grzankami