Zupa rybna z pomidorami

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 20 minut Smażenie: 15 minut Porcja: 170 kcal Składniki na 4–6 porcji

Dodany przez:

Zupa rybna z pomidorami

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
170 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.75 z 4 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 marchewki
  • 20 dag ziemniaków
  • 20 dag szpinaku
  • łyżka oleju
  • puszka krojonych pomidorów
  • puszka mleka kokosowego
  • szczypta cukru
  • szklanka bulionu warzywnego
  • łyżka masła
  • 30 dag filetów z morszczuka
  • 10 dag krewetek
  • dymka
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • łyżeczka przyprawy curry
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Marchewki i ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pomidory, doprawić. Dusić ok. 10 min, mieszając. Wlać mleko, bulion, sos rybny, wsypać curry, cukier i wymieszać. Gotować 10 min.
  2. Szpinak posiekać. Dymkę umyć, pokroić w krążki, białą część zeszklić na maśle. Dodać rybę, smażyć ok. 15 min. Rybę podzielić na kawałki, dodać do zupy. Na tej samej patelni podsmażyć krewetki, przełożyć do garnka. Dodać szpinak, zagotować. Przed podaniem posypać resztą dymki.
ryby zupa pomidory zupa rybna zupa rybna z pomidorami
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy