Zupa rybna z pomidorami

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 20 minut Smażenie: 15 minut Porcja: 170 kcal Składniki na 4–6 porcji

Zupyzupa rybnadania mięsne

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
170 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 190 głosów)

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 20 dag ziemniaków
  • 20 dag szpinaku
  • łyżka oleju
  • puszka krojonych pomidorów
  • puszka mleka kokosowego
  • szczypta cukru
  • szklanka bulionu warzywnego
  • łyżka masła
  • 30 dag filetów z morszczuka
  • 10 dag krewetek
  • dymka
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • łyżeczka przyprawy curry
  • sól, świeżo mielony pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Marchewki i ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pomidory, doprawić. Dusić ok. 10 min, mieszając. Wlać mleko, bulion, sos rybny, wsypać curry, cukier i wymieszać. Gotować 10 min.
  • Szpinak posiekać. Dymkę umyć, pokroić w krążki, białą część zeszklić na maśle. Dodać rybę, smażyć ok. 15 min. Rybę podzielić na kawałki, dodać do zupy. Na tej samej patelni podsmażyć krewetki, przełożyć do garnka. Dodać szpinak, zagotować. Przed podaniem posypać resztą dymki.

Kalorie: 170

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy