Zupa meksykańska

Pożywna zupka, świetnie smakuje z bagietką lub chlebem czosnkowym:)

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 169 głosów)

Składniki:

  • - 1/2 kg mięsa mielonego
  • - 2 cebule
  • - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • - puszka fasoli czerwonej
  • - puszka kukurydzy
  • - 3 ząbki czosnku
  • - kostka rosołowa
  • - 2 łyżki majeranku
  • - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • - 2 łyżki oliwy
  • - sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oliwie;
  • 2. W garnku zagotować 1 litr wody, włożyć kostkę rosołową, mięso i gotować na wolnym ogniu 30 minut;
  • 3. Dodać fasolę, kukurydzę, majeranek i dolać tyle wody aby składniki były przykryte. Gotować 20 minut;
  • 4. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi, koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i gotować 30 minut na małym ogniu;
  • 5. Ostudzoną potrawę wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia gorącą.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy