Zupa meksykańska

Ocena:

4.49 (150)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 3 osób
Jedyna, którą zje mój mąż, ponieważ jest bardzo treściwa

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonki na zupę wiosenną, jesienną lub 9-cio składnikową
  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 słoik leczo pieczarkowego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 4 ziemniaki
  • 3 litry wody
  • sól, vegeta do smaku
  • olej do smażenia

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mrożonkę dać do garnka, zalać wodą i gotować, żeby warzywa były na pół miękkie. W tym czasie obrać ziemniaki i pokroić je w większą kostkę. Fasolkę odcedzić. Jak warzywa będą na pół miękkie dodać ziemniaki.
  • Na rozgrzanym oleju usmażyć mięso mielone. Posolić. Dodać koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać. Przełożyć do zupy. Dodać leczo. Zupkę przyprawić do smaku solą i vegetą. Na końcu dodać fasolkę. Dobrze wymieszać.
  • Jeżeli ktoś lubi pikantne rzeczy można dodać pieprz lub chili.
  • Zupy nie zaciągamy, ponieważ jest dosyć gęsta sama w sobie.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne