Zupa meksykańska

piekło w gebie;)

dodany przez: Inez76 inez76

zupy dania mięsne

Czas przygotowania:
40min.
Kalorie:
200 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 173 głosów)

Składniki:

  • 1 kg mięsa drobiowego – mielonego (z indyka)
  • 3-4 cebule2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 puszkę kukurydzy
  • 1 puszkę zielonego groszku
  • 1 przyprawę „Kotani” do potrawy meksykańskiej.

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso i cebulę smażyć osobno, a następnie połączyć i jeszcze chwilę poddusić W osobnym naczyniu podsmażyć na oleju paprykę (zieloną i czerwoną), pokrojoną w kostkę.
  • Wszystkie składniki przełóżyć do dużego garnka, wymieszać, po czym dodać odcedzone fasolę, kukurydzę, groszek. Zalać wszystko do wysokości zawartości wodą
  • dodać przyprawę Gotować jeszcze 5-10 min., na końcu posolić, podając posypać zieloną pietruszką

Kalorie: 200

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy