Zupa jajeczna

Idealna zupa dla wielbicieli jajek;)

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 146 głosów)

Składniki:

  • 15 jajek ugotowanych na twardo
  • 7 ziemniaków
  • 40 dag kiełbasy wiejskej
  • 2 łyżeczki śmietany 24%
  • 4 łyżki chrzanu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 kostki rosołowe drobiowo- wołowe
  • 2 ziarenka ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka Kucharka Gold
  • maggi
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu z kostek, dodajemy 2 liście laurowe i ziarenka.
  • Kiełbasę i jajka kroimy w plasterki i dorzucamy gdy ziemniaki będą al dente.
  • Gotujemy do momentu kiedy żółtka z jajek się rozpuszczają, wrzucamy posiekany szczypiorek i chrzan.
  • Dodajemy śmietanę, przyprawiamy maggi, pieprzem i Kucharkiem.
  • SMACZNEGO!:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy