zupa_jajeczna

Zupa jajeczna

Ocena:

4.48 (146)

  • 60 min.
  • dla 10 osób
Idealna zupa dla wielbicieli jajek;)

Składniki:

  • 15 jajek ugotowanych na twardo
  • 7 ziemniaków
  • 40 dag kiełbasy wiejskej
  • 2 łyżeczki śmietany 24%
  • 4 łyżki chrzanu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 kostki rosołowe drobiowo- wołowe
  • 2 ziarenka ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka Kucharka Gold
  • maggi
  • pieprz

Zupa jajeczna - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu z kostek, dodajemy 2 liście laurowe i ziarenka.
  • Kiełbasę i jajka kroimy w plasterki i dorzucamy gdy ziemniaki będą al dente.
  • Gotujemy do momentu kiedy żółtka z jajek się rozpuszczają, wrzucamy posiekany szczypiorek i chrzan.
  • Dodajemy śmietanę, przyprawiamy maggi, pieprzem i Kucharkiem.
  • SMACZNEGO!:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne