Zupa jajeczna

Idealna zupa dla wielbicieli jajek;)

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 15 jajek ugotowanych na twardo
  • 7 ziemniaków
  • 40 dag kiełbasy wiejskej
  • 2 łyżeczki śmietany 24%
  • 4 łyżki chrzanu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 kostki rosołowe drobiowo- wołowe
  • 2 ziarenka ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka Kucharka Gold
  • maggi
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu z kostek, dodajemy 2 liście laurowe i ziarenka.
  2. Kiełbasę i jajka kroimy w plasterki i dorzucamy gdy ziemniaki będą al dente.
  3. Gotujemy do momentu kiedy żółtka z jajek się rozpuszczają, wrzucamy posiekany szczypiorek i chrzan.
  4. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy maggi, pieprzem i Kucharkiem.
  5. SMACZNEGO!:)
mięso jajka obiad zupa kiełbasa ziemniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze