Zupa cebulowa z piwem

Ocena:

4.42 (158)

  • 40 min.
  • dla 2 osób
Smaczna zupa na browarku.

Składniki:

  • cebula 5szt
  • piwo 250ml
  • bulion warzywny 700ml
  • masło 2łyżki
  • oliwa 1łyżka
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • grzanki

Zupa cebulowa z piwem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnka wlewamy oliwę i wrzucamy masło. Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy cebulę pokrojoną w kostkę. Czekamy aż nabierze złotego koloru i zalewmy piwem, doprowadzamy do zagotowania. Następnie wlewamy bulion warzywny doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy roztarty kminek. Po zagotowniu zupę podajemy z grzankami. Życzę smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne