Zapiekanka rybna z ryżem

Zapiekany filet z pangi z ryżem.

Dodany przez:

Zapiekanka rybna z ryżem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
430 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 70 dag ryżu
  • 50 dag filetów z pangi
  • łyżka granulowanego bulionu jarzynowego
  • łyżeczka przyprawy do ryb
  • 2 świeże ogórki
  • 2 szczypty świeżo mielonego białego pieprzu
  • 20 ml śmietany 18-proc.
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • jajko
  • 2 łyżki świeżo posiekanego koperku
  • cytryna
  • pomidor

Przygotowanie

  1. ■ Ryż ugotować z bulionem jarzynowym i przyprawą do ryb. Ogórki obrać i pokroić w kostkę, wyłożyć na ryż i przyprawić szczyptą pieprzu. Gotować jeszcze 10 minut pod przykryciem.
  2. ■ Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny, jajkiem i łyżką siekanego koperku. Rybę umyć, osuszyć, posypać resztą pieprzu. Położyć filety na ryżu i ogórkach. Polać
  3. śmietaną i zapiekać.
  4. ■ Na 10 minut przed końcem zapiekania posypać rybę resztą koperku i polać pozostałym sokiem z cytryny. Cytrynę i pomidor umyć, osuszyć, pokroić na cząstki i udekorować nimi potrawę.
ogórki ryby obiad ryba zapiekanka Zapiekanki ryż
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze