Zapiekanka rybna z ryżem

Zapiekany filet z pangi z ryżem.

rybaZapiekanki

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
430.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 177 głosów)

Składniki:

  • 70 dag ryżu
  • 50 dag filetów z pangi
  • łyżka granulowanego bulionu jarzynowego
  • łyżeczka przyprawy do ryb
  • 2 świeże ogórki
  • 2 szczypty świeżo mielonego białego pieprzu
  • 20 ml śmietany 18-proc.
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • jajko
  • 2 łyżki świeżo posiekanego koperku
  • cytryna
  • pomidor

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • ■ Ryż ugotować z bulionem jarzynowym i przyprawą do ryb. Ogórki obrać i pokroić w kostkę
  • wyłożyć na ryż i przyprawić szczyptą pieprzu. Gotować jeszcze 10 minut pod przykryciem.
  • ■ Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny
  • jajkiem i łyżką siekanego koperku. Rybę umyć
  • osuszyć
  • posypać resztą pieprzu. Położyć filety na ryżu i ogórkach. Polać
  • śmietaną i zapiekać.
  • ■ Na 10 minut przed końcem zapiekania posypać rybę resztą koperku i polać pozostałym sokiem z cytryny. Cytrynę i pomidor umyć
  • osuszyć
  • pokroić na cząstki i udekorować nimi potrawę.

Kalorie: 430.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy