Wołowina z fasolą i grzybami

Ocena:

4.53 (179)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 3 osób
Pyszna rozpływająca się w ustach wołowinka mmm :-)

Składniki:

  • 500g wołowiny chudej (ja miałam z udżca)
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 puszka fasoli konserwowej białej
  • garść suszonych borowików
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 listek laurowy
  • 500ml bulionu (ja miałam z kostki wołowy)
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szczypta płatków chili (niekoniecznie jak ktoś nie lubi)
  • Przyprawy:
  • sol morska,pieprz swieżo mielone,przyprawa w płynie maggi

Wołowina z fasolą i grzybami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Umyte i osuszone mięso kroimy w średnia kostkę.Do rondla dodajemy olej i wrzucamy wołowinę.Smażymy mieszając aż do odparowania wody jaka sie wytworzy.Jak już jej prawie nie będzie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek-smażymy do zeszklenia się cebulki.
  • Następnie wlewamy bulion,dodajemy listek laurowy,suszone borowiki i dusimy mięso na wolnym ogniu do miękkości ,od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie wlewamy pomidory z puszki dodajemy odsączoną i przepłukaną fasolę-całość mieszamy i trzymamy jeszcze na malutkim ogniu około 15 minut.Pod koniec gotowania doprawiamy,mieszamy i możemy podawać z ulubionymi dodatkami . . . .
  • Smacznego...
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne