Wiśnie drylowane

Wiśnie drylowane - pyszne do ciast i deserów.

dodany przez: Julita gotuje

przetwory przetwory z wiśni wiśnie w syropie

Czas przygotowania:
3godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.44 z 164 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Wiśnie drylowane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. 1 kg wiśni umyć i wydrylować. Wsypać do nich 0,5 kg cukru i wymieszać. Przykryć i odstawić na 1 godzinkę. Potem nakładać w słoiczki od dżemu. Zakręcić i pasteryzować ustawione w garnku na szmatce.;Woda ma sięgać do ¾ wysokości.; Pasteryzować 25 minut. Pozostawić potem je w garnku aż do wystygnięcia a będą miały wtedy ładniejszy kolor i aromat.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy