REKLAMA

USZKA Z MIĘSEM

Nie masz co zrobić z mięsem z rosołu polecam uszka do barszczu czerwonego.

dodany przez: ewasng2 ewasng2

Pierogi

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.44 z 207 głosów)


Składniki:

  • CIASTO:
  • 30 dag mąki
  • woda
  • szczypta soli
  • NADZIENIE:
  • 25 dag mięsa z rosołu
  • mała cebula
  • mała marchewka z rosołu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Mięso, cebulę i marchewkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić i wymieszać.
  • Z mąki, letniej wody i szczypty soli zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm. Nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Dwa rogi po przekątnej zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy