Wegański twarożek z nasion słonecznika

Twarożek z nasion słonecznika to roślinna alternatywa dla mlecznego twarogu. Szybki i prosty w przygotowaniu, jest pyszny i bardzo zdrowy.

dodany przez: marlenas

Ocena:

(średnia 4.51 z 170 głosów)


Kroki przygotowania:

  • iStock-slonecznik-nasiona-min 1. Nasiona słonecznika blendujemy na gładką pastę. Następnie dodajemy sok z cytryny i wodę. Blendujemy ponownie przez kilka minut do otrzymania konsystencji serka. Twarożek z nasion słonecznika przyprawiamy według uznania.

Porady

Gdy szukamy nowych przepisów wegetariańskich i wegańskich, to warto sięgnąć po nowości książkowe o tej tematyce. Przeglądając takie publikacje można się przekonać, że kuchnia polska jest bardzo roślinna.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy