Truskawki w soku własnym

pyszne truskawki do ciast, deserów i kompotów

Dodany przez:

Truskawki w soku własnym

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1,30 kg truskawek
  • 0,5 kg cukru
  • Sok z 1 cytryny

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć, oberwać szypułki i zasypać cukrem, dodać sok z cytryny i odstawić na około 2 godziny, aby owoce puściły sok.
  2. Przełożyć do słoiczków, zakręcić i pasteryzować ( duże słoiki 20 minut a małe 10 minut.
  3. Z tej porcji otrzymałam 4 słoiczki 0,5 litrowe pysznych truskawek
przetwory deser wegetariańska dla dzieci truskawki cukier cytryna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze