borowka_w_soku_wlasnym

Borówka w soku własnym

Ocena:

4.36 (177)

  • 45 min.
  • dla 1 osoby

przydatne do deserów

Składniki:

  • Borówki dowolna ilosc
  • Po 4 łyżki cukru na każdy półlitrowy słoik

Borówka w soku własnym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Borówki opłukać, osączyć.
  • Na dno słoiczka 0,5 litrowego,wsypać 1 łyżkę cukru, włożyć połowę borówek, zasypać 1 łyżką cukru, dodać resztę borówek,zasypać 2 łyżkami cukru.
  • Zamknąć i pasteryzować 10 minut od momentu wrzenia wody.
  • na mały, dżemowy słoiczek daję 3 łyżki cukru
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne