Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy, lekko wymieszać i upiec.
Masa: pół litra mleka, 6 żółtek, 1 szkl cukru kryształu, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy, 1 i 1/2 kostki masła, 2 łyżki kakao, sok z 1 cytryny
Część mleka zagotować z cukrem, w reszcie mleka roztrzepać budyń z żółtkami. Na gotujące mleko wlać budyń z żółtkami i gotować, ciągle mieszając. Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzony budyń. Masę podzielić na 2 części – do I dodać sok z cytryny, a do II kakao (można też dodać pokruszoną czekoladę deserową).
Składanie tortu
Z każdego biszkoptu wykroić 3 krążki różnej wielkości:
I krążek makowy duży – orzechowy średni – kokosowy mały. Masa ciemna na brzegi, jasna na wierzch.
II krążek orzechowy duży – kokosowy średni – makowy mały. Masa jasna na brzegi, ciemna na wierzch.
III krążek kokosowy duży – makowy średni – orzechowy mały. Masa ciemna na brzegi, jasna na wierzch.
Całość można oblać polewą i dowolnie udekorować. Boki obsypać kokosem lub zmielonymi orzechami.