Tort kanapkowy z pastami warzywnymi

Tort kanapkowy z pastami warzywnymi to kolejny pomysł na urozmaicenie świątecznego śniadania. Pasty warzywne zachwycą wyglądem. Tort kanapkowy to idealna propozycja na rodzinne spotkania.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • bochenek chleba
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • pasta awokado: awokado
  • ząbek czosnku
  • do smaku: sok z cytryny, sól, pieprz,
  • kiełki rzodkiewki, majonez
  • pasta ogórkowa: 1/2 ogórka węża
  • kilka rzodkiewek
  • kilka piórek szczypioru
  • 10 dag kremowego serka śmietankowego + ew. gęsta śmietana do właściwej konsystencji
  • do smaku: sól, pieprz
  • pasta paprykowa: strąk papryki, oczyszczony i upieczony
  • 10 dag wędzonej makreli
  • 2–3 suszone pomidory
  • 2–3 łyżki oleju z pomidorów (lub innego smakowego, np. z czosnkiem)
  • do smaku: sól, pieprz, mielona papryka,
  • ew. majonez do właściwej konsystencji
  • do dekoracji: kremowy serek śmietankowy, kawałki papryki, szczypior, roszponka, kiełki

Przygotowanie

  1. Bochenek przecinamy wzdłuż na 4 pajdy. Rozkładamy na folii spożywczej, nasączamy i odkładamy do schłodzenia. Składniki na poszczególne pasty dokładnie mieszamy lub miksujemy. Przygotowane pajdy chleba przekładamy pastami, składamy, dociskamy, smarujemy z boków i góry serkiem kremowym, dekorujemy
  2. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 4/2018.

Wskazówki

Zobacz także: tort kanapkowy z wędzoną szynką

 

 

 

 

 

awokado kanapki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy