Szczupak z grilla z nadzieniem

Smaczny szczupak z grilla z nadzieniem, doskonały na wigilię.

Dodany przez:

Szczupak z grilla z nadzieniem

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • szczupak około 1,5 kg
  • 1 cytryna
  • 1 mała cukinia
  • 2 cebule
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • oliwa
  • 2 czubate łyżki przyprawy do ryb
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Szczupaka myjemy, dokładnie wycieramy, posypujemy solą i pieprzem. Obraną cebulę oraz umytą i wysuszoną cukinię w skórce kroimy w talarki. Posypujemy lekko przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny.
  2. Dodajemy pół pęczka posiekanej natki pietruszki, trochę oliwy i wszystko mieszamy, nadziewamy szczupaka i spinamy wykałaczkami.
  3. Nacieramy wierzch szczupaka oliwą, posypujemy natką pietruszki i pozostałą przyprawą do ryb, odstawiamy do lodówki na 2 godz.
  4. Grillujemy po 15-20 min z każdej strony. Ja grillowałam na elektrycznym grillu. Na ogrodowym, zalecane jest ułożenie ryby na tacy do grillowania
  5. Smacznego.
grill ryby wigilia kolacja Święta SZCZUPAK
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy