Szaszłyki z jajek

Jajko nabite na wykałaczkę w duecie z kiełbaskami i kawałkami chleba - brzmi smakowicie!

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 1 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 kiełbaski-frankfurterki
  • 8 przepiórczych jajek na twardo
  • 2 kromki chleba razowego

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy patelnię, wylewamy na nią olej, dodajemy masło. Kiełbaski i chleb kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na rumiano. Jajka, kiełbaski i chleb nakładamy naprzemiennie na patyczki do szaszłyków.
  2. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 4/2017
Śniadanie jajko szaszłyk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze