Szaszłyki z jajek

Jajko nabite na wykałaczkę w duecie z kiełbaskami i kawałkami chleba - brzmi smakowicie!

szaszłyki

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 199 głosów)

Składniki:

  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 kiełbaski-frankfurterki
  • 8 przepiórczych jajek na twardo
  • 2 kromki chleba razowego

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Rozgrzewamy patelnię, wylewamy na nią olej, dodajemy masło. Kiełbaski i chleb kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na rumiano. Jajka, kiełbaski i chleb nakładamy naprzemiennie na patyczki do szaszłyków.
  • Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 4/2017

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy