Surówka z czerwonej kapusty do słoików

Pyszna surówka z czerwonej kapusty do słoików.

Przetwory

Czas przygotowania:
240 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 179 głosów)

Składniki:

  • 4 kg czerwonej kapusty
  • 1/2 kg cebuli
  • 1 kg kwaśnych jabłek
  • Zalewa:
  • 1 1/2 szklanki wody
  • 1 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • liść laurowy

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półtalarki posilić to i zostawić na 2-3 godziny.Odlać nadmiar wody.Ugotować zalewę wrzucić do niej kapustę, cebulę. Gotować to wszystko razem 10 minut.Pod koniec gotowania dodać jabłka starte na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Gorące wkładać do słoików i pasteryzować 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy