Steki z mozzarellą

Przepis na steki - steki z mozzarellą

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
310 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 179 głosów)

Składniki:

  • 4 plastry wołowiny z udźca (40 dag)
  • sól
  • 4 cienkie plasterki gotowanej szynki
  • 10 dag mozzarelli
  • 2 gałązki rozmarynu
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • olej

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Steki z mozzarellą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso oprószyć z obu stron solą i ułożyć na desce. Na 2 stekach ułożyć plasterki szynki.
  • Mozzarellę pokroić w plasterki. Rozmaryn drobno posiekać. Steki z szynką posypać rozmarynem, przykryć plasterkami sera, a  na  koniec  pozostałymi  stekami.  Każdą  porcję  starannie  docisnąć.
  • Nadziewane steki przekroić na połowy i posypać grubo zmielonym pieprzem.  Ruszt  grilla  lub  grillowej  patelni  posmarować  olejem.
  • Steki piec po 4–5 min z każdej strony i natychmiast podawać.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 310

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: