Steki wieprzowe

Ocena:

4.47 (184)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 8–10 minut
Porcja: 340 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 4 steki wieprzowe
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
  • 50 ml oleju słonecznikowego
  • Przyprawa do steku gruboziarnistą PRYMAT
  • sól
  • pieprz

Steki wieprzowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kotlety opłukać, osuszyć. Igły rozmarynu oderwać od gałązek, czosnek obrać, grubo posiekać. Miód wymieszać z sosem sojowym, otartą skórką cytrynową, czosnkiem, rozmarynem i olejem.
  • Przygotowaną marynatą posmarować mięso, zostawić na noc. Zdjąć marynatę z mięsa, oprószyć przyprawą do steku gruboziarnistą i grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podczas grillowania skrapiać marynatą.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne