Przygotowanie: 8–10 minut
Porcja: 340 kcal
Składniki na 4 porcje
Składniki:
4 steki wieprzowe
2 gałązki rozmarynu
2 ząbki czosnku
łyżka miodu
2 łyżki sosu sojowego
skórka otarta z 1/2 cytryny
50 ml oleju słonecznikowego
Przyprawa do steku gruboziarnistą PRYMAT
sól
pieprz
Steki wieprzowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Kotlety opłukać, osuszyć. Igły rozmarynu oderwać od gałązek, czosnek obrać, grubo posiekać. Miód wymieszać z sosem sojowym, otartą skórką cytrynową, czosnkiem, rozmarynem i olejem.
Przygotowaną marynatą posmarować mięso, zostawić na noc. Zdjąć marynatę z mięsa, oprószyć przyprawą do steku gruboziarnistą i grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podczas grillowania skrapiać marynatą.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!