Spaghetti z warzywami

Ocena:

4.5 (173)

  • 40 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 450 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 25 dag spaghetti
  • 2 marchewki
  • 15 dag zielonego groszku
  • 15 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1/2 pęczka rukoli

Spaghetti z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Spaghetti ugotować wg przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody, osączyć.
  • ■ Marchewki obrać, łyżeczką wykroić kulki (ew. pokroić w słupki). Groszek opłukać. Fasolkę oczyścić. Warzywa wsypać do osolonego wrzątku, gotować 6 minut. Osączyć.
  • ■ Spaghetti i warzywa włożyć do salaterki, dodać przebrane listki rukoli i szczypiorek, polać sosem czosnkowym, wymieszać.
  • Sos czosnkowy
  • ● szklanka majonezu
  • ● 3 ząbki czosnku
  • ● 2-3 łyżki soku z cytryny
  • ● szczypta gałki muszkatołowej
  • ● sól, pieprz
  • Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Majonez wymieszać z czosnkiem, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową, przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne