Spaghetti z aromatem bazylii

Ocena:

4.55 (156)

  • 25 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 440 kcal

Składniki:

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 4 pomidory
  • łyżka oliwy
  • ząbek czosnku
  • pęczek bazylii
  • 2 łyżki sosu pesto (ze słoika)
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • sól

Spaghetti z aromatem bazylii - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kilka listków bazylii odłożyć w całości, pozostałe posiekać. Ząbek czosnku obrać, rozkroić wzdłuż.
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ (bez pestek) pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek, przesmażyć pomidory, oprószyć je solą.
  • Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, osączyć, wymieszać z pomidorami (połówki czosnku wyjąć), sosem pesto i posiekaną bazylią. Na talerzach posypać parmezanem, ozdobić listkami bazylii.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne