Smażone grzyby suszone

Ocena:

4.51 (198)

  • 7 godz. 0 min.
  • dla 8 osób

Smażone grzyby suszone - Gwiazdka 2008 (http://grumko.blox.pl)

Składniki:

  • 16 kapeluszy suszonych prawdziwków średnicy 4-5 cm,
  • 3 szklanki mleka,
  • 6 łyżek oleju,
  • sól.
  • Do panierowania:
  • 4 łyżki mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • pół szklanki bułki tartej,
  • do przybrania kilka gałązek natki pietruszki

Smażone grzyby suszone - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Grzyby dokładnie umyć
  • zalać posolonym mlekiem i moczyć 6-8 godzin. Następnie wyjąć z mleka
  • zalać lekko osolona wodą i gotować do miękkości. Odcedzić. Ułożyć na deseczce i przycisnąć drugą deseczką. Jajka roztrzepać z dwoma łyżkami wody i posolić. Grzyby obtaczać najpierw w mące
  • następnie w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać gorące przybrane natką pietruszki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne