slimaczki_kokosowe

ŚLIMACZKI KOKOSOWE

Ocena:

4.46 (190)

  • 15 min.
Drożdżowe ciasteczka z kokosem.

Składniki:

  • CIASTO:
  • 5 dkg drożdży,
  • 3 łyżki kwasnej śmietany,
  • 1 kostka margaryny,
  • 40 dkg mąki,
  • 2 łyżki mleka.
  • BIAŁKA Z KOKOSEM:
  • 4 białka,
  • 25dkg cukru pudru,
  • 25 dkg kokosu.

Ślimaczki kokosowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • CIASTO: Margarynę i mąkę posiekać, dodać drożdże roztarte w mleku i smietanie.wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na 1 godzine.
  • BIAŁKA: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a nastepnie kokos.Wymieszać.
  • Ciasto i białka podzielić na 4 części.Ciasto rozwałkować, posmarować białkiem, zwinąć w rulon i kroić na kawałki.Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec na złoty kolor w temp 160 stopniach-ok 20-25 min.
  • Ciastka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu.Jeśli chcemy je przechować na dłużej to należy włożyć je do woreczka foliowego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne