ŚLIMACZKI KOKOSOWE

Drożdżowe ciasteczka z kokosem.

dodany przez: lucyna19

desery przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Ocena:

(średnia 4.46 z 190 głosów)

Składniki:

  • CIASTO:
  • 5 dkg drożdży,
  • 3 łyżki kwasnej śmietany,
  • 1 kostka margaryny,
  • 40 dkg mąki,
  • 2 łyżki mleka.
  • BIAŁKA Z KOKOSEM:
  • 4 białka,
  • 25dkg cukru pudru,
  • 25 dkg kokosu.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Ślimaczki kokosowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • CIASTO: Margarynę i mąkę posiekać, dodać drożdże roztarte w mleku i smietanie.wyrobić ciasto, włożyć do lodówki na 1 godzine.
  • BIAŁKA: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a nastepnie kokos.Wymieszać.
  • Ciasto i białka podzielić na 4 części.Ciasto rozwałkować, posmarować białkiem, zwinąć w rulon i kroić na kawałki.Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec na złoty kolor w temp 160 stopniach-ok 20-25 min.
  • Ciastka najlepiej smakują zaraz po upieczeniu.Jeśli chcemy je przechować na dłużej to należy włożyć je do woreczka foliowego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy