Ciasto ananasowo kokosowe

Ocena:

4.32 (247)

  • 2 godz. 0 min.
Znakomite ciasto, poprostu rozpływa się w ustach :)

Składniki:

  • BISZKOPT:
  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 4 jaja
  • 1 łyzczeka proszku do piecz.
  • PLACEK KOKOSOWY:
  • 4 białka
  • 1 szkl cukru
  • 20 dkg wiórek kokosowych
  • MASA:
  • 4 zółtka
  • puszka ananasów
  • budyń śmietankowy
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyzeczka mąki

Ciasto ananasowo kokosowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • BISZKOPT:
  • Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka, proszek i mąkę, wymieszać. Wylać ciasto na brytwanę , piec ok 25 min w 175 stop.
  • PLACEK KOKOSOWY:
  • Białka ubić z cukrem na sztywno , dodać wiórka, wymieszać. Piec ok 30 min w 180 stop.
  • MASA:
  • Na soku z puszki ananasów ( powinno być 1 pelna szkl. jesli jest mniej dopelnij wodą) ugotować budyń, dodać do niego mąkę i cukier. Gdy jest już gotowy spażyć na nim żółtka. Wystudzić a następnie utrzeć z masłem. Dodać do masy pokrojone ananasy i wymieszać.
  • Na zimny biszkopt (mozna nasaczyc) nakładamy masę i przykrywamy plackiem kokosowym. Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne