Śledzie marynowane z owocami

Marynowane śledzie tym razem podajemy z suszonymi owocami. W końcu możemy dodać je nie tylko do kompotu, ale i do ulubionych przekąsek.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

przystawki

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.47 z 143 głosów)

Śledzie marynowane z owocami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Filety przecinamy wzdłuż na pół. Owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne ruloniki, w środek każdego wkładamy mieszankę owocową, uklepujemy delikatnie i przekłuwamy na wylot wykałaczką.

  • 2.

    Ślimaki delikatnie układamy w salaterce, posypujemy drobno pokrojoną cebulą, dorzucamy liść laurowy, ziarenka pieprzu.

  • 3.

    Ok. 3/4 szklanki oleju przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, octem jabłkowym i pieprzem, zalewamy ślimaki, aby były całkowicie zakryte. Przykrywamy, odstawiamy do lodówki na min. 12 godz.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 12/2017

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy