Skrzydełka z miodem i musztardą

Skrzydełka z miodem i musztardą to danie smaczne, łatwe w przygotowaniu, nadające się na obiady i kolacje.

dodany przez: RYNIO

dania mięsne

Czas przygotowania:
3godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.24 z 255 głosów)


Składniki:

  • Składniki:
  • 1 kg skrzydełek z kurczaka,
  • 3 łyżki miodu,
  • 3 łyżki musztardy,
  • 1/4 szklanki oliwy lub oleju
  • pieprz i sól,
  • słodka i ostra papryka,
  • 2 ząbki czosnku,

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy i osuszamy. Miód, musztardę, oliwę, sól, pieprz, paprykę i rozgnieciony czosnek mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy skrzydełka i nacieramy je dokładnie. Wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę. Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczemy ok. 40 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni. Co 10 min polewamy wytopionym tłuszczem zmieszanym z resztką marynaty. Pod sam koniec zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy