serowo_porowo_pieczarkowa_zupa_z_miesem_mielonym

Serowo-porowo-pieczarkowa zupa z miesem mielonym

Ocena:

4.44 (193)

  • 60 min.
  • dla 8 osób
Syta i smaczna

Składniki:

  • 0,5 kg miesa mielonego wolowo-wieprzowego
  • por - 3 sztuki
  • 3 cebule
  • 3 puszki pieczarek w wodzie
  • 0,4 kg serka do smarowania ziolowego
  • 200 ml kremowki
  • pieprz, sol, olej

Serowo-porowo-pieczarkowa zupa z miesem mielonym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Por i cebule pokroic w polowki pierscienia, wrzucic do duzego garnka, dodac oleju. Gotowac /dusic ca 20 minut (az por i cebula zmiekna). Dodac odcedzone pieczarki. Nadal gotowac. W miedzyczasie mieso podsmazyc na patelni, doprawic do smaku, dodac do garnka. Zalac wrzaca woda 300-400 ml . Dodac serki, rozpuscic je. Zalac smietana, przegotowac.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne