serowo_pieczarkowa

Serowo-pieczarkowa

Ocena:

4.51 (191)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
Choć zdięcie nie bardzo przekonuje to wierzcie warta spróbowania

Składniki:

  • litr wywaru warzywnego
  • 30-50 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 serki topione pieczarkowe
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka pieprzu
  • sól,pieprz
  • 3 kawałki chlebka,łyżka masła ,2 ząbki czosnku

Serowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do wywaru dodajemy listki laurowe,oraz ziarenka pieprzu.Pieczarki i cebulkę kroimy ,podsmazamy,dodajemy do wywaru.Gotujemy na małym ogniu ok 30 min.Serki topione kroimy w drobną kostkę wrzucamy do zupy ,mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.Doprawiamy.
  • Masełko wkładamy do miseczki i dobrze łączymy z drobno posiekanym czosnkiem.Smarujemy z dwóch stron chleb ,podsmarzamy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne