Ser pleśniowy w panierce

W sumie to żaden przepis, ale taki ser na ciepło jest pyszny.

Przekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 148 głosów)

Składniki:

  • ser pleśniowy
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • mielona słodka papryka

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Bułkę tartą mieszamy z mąką w równych proporcjach. Jajko rozbujamy, wsypujemy paprykę. Ser maczamy w jajku, następnie w mące z bułką, potem znowu w jajku i tak, aż do wykorzystania całego jajka. Samażymy z obu stron, w dużej ilości tłuszczu, do utworzenia chrupiącej skorupki. Osączamy na ręczniku papierowym.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy