Ser pleśniowy w panierce

W sumie to żaden przepis, ale taki ser na ciepło jest pyszny.

dodany przez: judasek judasek

przekąski

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 149 głosów)

Składniki:

  • ser pleśniowy
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • mielona słodka papryka

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Ser pleśniowy w panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułkę tartą mieszamy z mąką w równych proporcjach. Jajko rozbujamy, wsypujemy paprykę. Ser maczamy w jajku, następnie w mące z bułką, potem znowu w jajku i tak, aż do wykorzystania całego jajka. Samażymy z obu stron, w dużej ilości tłuszczu, do utworzenia chrupiącej skorupki. Osączamy na ręczniku papierowym.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy