Ser halloumi w panierce

Przygotowanie : 20 minut Porcja: 420 kcal Składniki na 4 porcje

PrzystawkiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
420 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 151 głosów)

Składniki:

  • 60 dag sera halloumi
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta soli, pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka roztrzepać z solą. Bułkę wymieszać z migdałami. Ser pokroić na 4 plastry jednakowej grubości. Obtoczyć w jajkach i w panierce bułczano-migdałowej.
  • Oliwę rozgrzać na patelni. Smażyć ser z obu stron po 2–3 minuty a złoto. Podawać z warzywami.

Kalorie: 420

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy