Salsa z mango

Idealna do grillowanych krewetek, mięs i ryb z rusztu - soczysta salsa z mango.

Sosy

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 166 głosów)

Składniki:

  • dojrzały owoc mango
  • mały dojrzały ananas
  • mały strąk czerwonej papryki
  • 4 cebule dymki
  • sok z 1 limonki
  • łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mango obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę. Ananas obieramy, usuwamy twardy trzpień i kroimy w kostkę.
  • Papryczkę oczyszczamy z nasion i drobno siekamy, tylko białe części dymki drobno siekamy.
  • Owoce mieszamy z warzywami, skrapiamy sokiem z limonki i łączymy z posiekaną natką. Wstawiamy na 1 godz. do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy