Przepis na przepyszną sałatkę śledziową.
Materiały prasowe
(średnia 0 z 0 głosów)
Śledzie odciskamy na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie kroimy w większe kawałki i układamy na talerzu lub półmisku. Żurawinę zalewamy szklanką wrzącej wody, aby zmiękła. Po ok. 5 – 10 minutach odcedzamy. Jabłko, ogórka i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jogurtem i śmietaną, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu.
Nakładamy warstwę sosu na śledzie, tak aby ich zupełnie nie przykryć. Danie posypujemy żurawiną i świeżym koperkiem. Smacznego!
sałatka śledziowa, Przekąski na zimno - zobacz inne inspiracjePorady
Śmietana 12% z Krasnegostawu to najmniej tłusta z kwaśnych śmietan, idealna do deserów, zup, sałatek, dipów. Jest gęsta, kremowo-biała i wyjątkowa, ponieważ zawiera żywe kultury bakterii. Polecamy ją wszystkim miłośnikom gotowania. Zarówno tym, którzy lubią tradycyjne dania kuchni polskiej, a także kochają eksperymentować, gotując potrawy z całego świata.
Naturalna gęstość, doskonały smak, wysoka zawartość żywych kultur bakterii i białka to podstawa naszego jogurtu greckiego. Wytwarzany z beztłuszczowego mleka jest produktem cenionym szczególnie przez miłośników zdrowej żywności. Gęsty, kremowy, delikatny w smaku świetnie nadaje się zarówno jako półprodukt do dań gotowanych, jak i przekąska w ciągu dnia. Jogurt grecki można spożywać na słodko, słono lub jako dodatek do dań i sałatek. Ze szczególnym zamiłowaniem stosowany jest zamiast majonezu.
więcej na www.krasnystaw.eu
Komentarze