REKLAMA

Sałata z grzybów do słoików

W zimowe dni można zrobić z nich pizzę, a wtedy przypomną się letnie dni grzybobrania.Wyśmienite!!!

dodany przez: kiciula7 kiciula7

Desery Przetwory

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 196 głosów)


Składniki:

  • durszlak pokrojonych, ugotowanych grzybów (tj. 3kg świeżych pokroić w kostkę
  • 1szkl. wody
  • 3 łyżki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 1szkl. oleju
  • 0,5kg cebuli
  • 0,5kg czerwonej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego (można więcej)
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Cebulę pokroić w kostkę i dusić na oleju, dodać pokrojoną paprykę w kostkę i razem podusić. Następnie dodać grzyby i przecier pomidorowy, wodę, cukier, sól, pieprz, olej i podusić pół godziny. Wkładać gorące do słoików i pasteryzować 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy