RURKI W SOSIE CARBONARA

Ocena:

4.51 (190)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
smaczny i prosty przepis idealny na szybki obiad.

Składniki:

  • około 400g makaronu (dowolnego)
  • 200g słodkiego mleka
  • 200g boczku
  • 60g startego parmezanu u mnie z Lidla (ewntualnie startego sera żółtego) + trochę do posypania
  • sól, pieprz czarny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub ewentualnie zwykły olej
  • 1 łyżka mąki
  • 2 ząbki czosnku

Rurki w sosie carbonara - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Nie przelewać wodą!
  • Mleko,mąkę wymieszać ,wlać do przypieczonego boczku i mieszać aż całość troszkę zgęstnieje,dodać zmiażdżony czosnek,na koniec wsypać starty ser.Polać ugotowany makaron i posypać parmezanem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne