Rosół wieprzowy

Ocena:

4.35 (208)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Rosół za którym przepada mój mąż...

Składniki:

  • 0,5kg mięsa wieprzowego b/k np. łopatki, szynki
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 ziarenka pieprzu
  • 3 listki laurowe
  • kostka rosołowa drobiowo-wołowa
  • kostka rosołowa warzywna lub na włoszczyźnie
  • szczypta przyprawy uniwersalnej
  • marchewka
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • dodatkowo makaron typu nitki

Rosół wieprzowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wodę z mięsem zagotowujemy, odlewamy lub zbieramy łyżką powstałe "zanieczyszczenia" ;), (ja odlewam i dodatkowo płuczę jeszcze mięso porcją wody, dopiero w następnej gotuję). Wrzucamy ziele angielskie, pieprz, listek i pokrojoną marchewkę. Jak się zagotuje dodaję obie kostki i tyci przyprawy typu vegeta. Gotuję ok. 50 minut, chwilę przed końcem troszeczkę solę i pieprzę. Podaję z makaronem typu nitki i natką świeżej pietruszki. Smacznego ;)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne