Rosół na żeberkach

Dobry rosołek przed imprezą dodaje energi

dodany przez: Joanna29 joanna29

dania mięsne

Czas przygotowania:
4godz. 20min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 161 głosów)

Składniki:

  • 2 kawałki kątów żeberkowych
  • kawałek wołowego mięsa
  • włoszczyzna ( pietruszka,seler,marchewka,por)
  • 1 kostka wołowa
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Rosół na żeberkach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Umyć mięso i włożyć go garczka
  • 2 Zalać zimną wodą i gotować 3 godziny na małym ogniu
  • 3 Przecedzić przez sito i dodać jarzyny oraz przyprawy
  • 4.Gotować do miekości jarzyn
  • 5.Rosół podawać z ziemniakami
  • Mięso można odzieclic od żeberek i wołowe pokroic a raczej zmielic na sznycle
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy