Kapuśniak babuni na żeberkach

Kapuśniak na żeberkach

Dodany przez:

Kapuśniak babuni na żeberkach

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.22 z 9 głosów)

Składniki

  • 40 dag. żeberek wieprzowych.
  • 30 dag, kapusty kiszonej.
  • 1 pietruszka i marchewka .
  • ząbek czosnku.
  • 10 dag. boczku .
  • 2 łyżki mąki .
  • 1 cebula.
  • 7 sztuk ziemniaków.
  • sól wegeta do smaku

Przygotowanie

  1. Wrzątek 2-3 litry wrzucamy opłukane żeberka dodajemy pokrojony korzeń pietruszki cebulkę obraną marchewkę i gotujemy następnie kroimy kapustę kiszoną na drobno do garnka wrzucamy ziemniaki porrojone w kostkę gdy już będą na wpół miękę wrzucamy kapuse, wciskamy ząbek czosnku przyprawiamy do smaku solą wegetą i nadal gotujemy na małym ogniu. na patelni podsmażamy boczek na tłuszczu dodajemy mąkę i mieszamy następnie gdy mąka sie zarumieni podlewamy wodą lub zupą mieszamy żeby nie było klusek i wleamy do zupy. Zamiast zasmażki możemy zabielić i polecam z oregano i bazylią
zupa kapusta żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze