Rosół jarski

rosolek bez miesa...

Dodany przez:

Rosół jarski

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1,5 litra wody
  • 50 dag włoszczyzny
  • cebula
  • kostka bulionowa
  • łyżka masła
  • sól
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać. Pokroić na części, zalać wrzącą wodą, dodać sól, pokrojoną i zrumienioną na suchej patelni cebulę.
  2. Ugotować wywar i odcedzić.
  3. Do odcedzonego wywaru dodać rozpuszczoną kostkę bulionową, masło, posiekaną natkę, ew. doprawić solą.
  4. Podawać podobnie jak rosół z mięsa z makaronem, lanymi kluskami lub kluskami francuskimi.
zupa cebula włoszczyzna kostka bulionowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze