Roladki w galarecie

Idealne na święta i inne okazje

dodany przez: beatkaa153 beatkaa153

przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 170 głosów)

Składniki:

  • 3 plastry schabu
  • 3 kolorowe papryki
  • 15 dag żółtego sera
  • natka pietruszki wg uznania
  • 4 jajka
  • 1 litr bulionu
  • żelatyna
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Sposób podania:

  • na zimno

Roladki w galarecie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Żelatynę rozpuścić w bulionie według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Plastry schabu spryskać wodą, rozbić dość cienko, oprószyć solą i pieprzem. Pietruszkę umyć, drobno posiekać, posypać na plastry schabu. Zwijać roladę wkładając słupki kolorowych papryk i słupki pokrojonego uprzednio sera. Przygotowane roladki smażyć na oleju na wolnym ogniu często obracając, roladki wystudzić. Pokroić na kawałki o grubości 1, 5 cm. Układać je na półmisku. Jajka ugotować, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, ułożyć z roladami, zalać tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy