Roladki po bawarsku

Ocena:

4.48 (145)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Pyszne mięsko na niedzielny obiad :)

Składniki:

  • 2 kotlety z karkówki
  • 20 dkg kapusty kiszonej
  • 4 plasterki boczku
  • 1 cebula
  • 2 pieczarki
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • zioła prowansalskie
  • 3 łyżki mąki
  • olej do smażenia

Roladki po bawarsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażyć aż kapusta zacznie się złocić. Doprawić pieprzem.
  • Karkówkę rozbić, na każdym kotlecie ułożyć boczek, nałożyć farsz i zwinąć roladki. Mąkę wymieszać z przyprawami i panierować roladki.
  • Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, dodać pozostały farsz, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić jeszcze 10 minut.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i buraczki na occie. Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne