Rolada rybna

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 40 minut Porcja: 130 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

rolady wytrawne

Czas przygotowania:
20min.
Kalorie:
130 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 163 głosów)

Składniki:

  • 60 dag filetów z ryby (np. dorsz, morszczuk)
  • 2 czerstwe kajzerki
  • szklanka mleka
  • jajko
  • 1/2 pęczka natki
  • 5 dag startego chrzanu
  • 4 łyżki mleka w proszku
  • mały seler
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • sok z cytryny
  • starta gałka muszkatołowa
  • oliwa
  • łyżeczka żelatyny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Posiłek:

Rolada rybna - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć wraz z rybami. Natkę opłukać, posiekać. Seler oczyścić, zetrzeć na tarce.
  • Zmielone ryby z bułkami wymieszać z natką, selerem, chrzanem, jajkiem oraz mlekiem w proszku. Przyprawić sokiem z cytryny, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
  • Roladę odwinąć z serwetki, pokroić ukośnie w plastry o grubości 1 cm. Wywar odparować, dodać żelatynę, polać plastry rolady. Zastudzić.

Kalorie: 130


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy