Rolada mięsna w cieście francuskim - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Zmielić mięso,cebulkę przesmażyć na oleju,na złoty kolor.Ciasto francuskie rozmrozić.
Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem,zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do cebuli ,dodać vegetę i dusić około 7 min.Lekko przestudzić, dodać do mielonego mięsa.
Do mięsa dodać,bułkę tartą,jajka,przyprawę do mielonego mięsa,pieprz i dobrze wyrobić farsz.
Rozmrożone ciasto,przenieść na papier do pieczenia,w razie potrzeby lekko rozwałkować.
Na ciasto wyłożyć farsz,najpierw zwinąć boki ,potem środek jak makowiec,ułożyć pokrojony ser mozzarella.Posypać lekko papryką,posmarować żółtkiem i wstawić
do piekarnika nagrzanego do 200°C.
Piec około 45 min, do zrumienienia ciasta na złoty piekny kolor.
Podawać z surówką,i barszczykiem czerwonym, czystym.
Komentarze