Kebab w cieście francuskim - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso:
Mięso umyć i pokroić w drobna kostkę. Wrzucić do garnka dodać olej. Dosypać przyprawy (do kebaba, czosnek, papryka ostra) według uznania. Dusić aż będzie miękkie. Na chwile przed zdjęciem odkryć aby się przysmażyło.
Pieczarki(opcjonalnie):
Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i poddusić na oleju, aż będą miękkie. doprawić solą i pieprzem.
Przygotowanie całości:
Mięso wyjąć z garnka/patelni , odsączyć z oleju. Pieczarki wyjąć z naczynia i odsączyć. Serek topiony pokroić w kostkę. Cisto francuskie (schłodzone) rozwinąć i przekroić arkusz na pół. Rozkładamy mięso na środku cista. Mięso przykrywamy pieczarkami i serkiem topionym. Każdy arkusz tak samo. Ciasto zawijamy z obu stron i łączymy na środku. Całość posypujemy serem żółtym.
Pieczenie:
Całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy według czasu i temperatury podanego przez producenta ciasta.
Danie można podać na ciepło i na zimno. Polecam sos czosnkowy lub koperkowy
Komentarze