Risotto po meksykańsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Przepis na risotto:
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić razem na łyżce oleju, mieszając. Dodać ryż, chili w proszku
kurkumę i smażyć jeszcze 2 min. Wlać rosół i gotować na małym ogniu
aż ryż będzie miękki.
Paprykę i dymkę oczyścić, posiekać, a oliwki pociąć w plasterki. Ryż z przyprawami przełożyć do miski i odstawić. Mięso smażyć na reszcie oleju, często mieszając, aż stanie się „sypkie"
przyprawić solą i pieprzem. Dodać ryż
pokrojoną paprykę, dymkę, natkę, chili i oliwki.
Podgrzewać bez przykrycia ok. 5 min. Posypać natką.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Komentarze